Moottorikelkka

Moottorikelkkapelit

Moottorikelkkailu on koukuttava laji, ja viimeistään aina talven tullen alkaa monen mieli haikailla omaa moottorikelkkaa. Ne jotka sellaisen jo omistavat, kaivavat rakkaan kulkupelinsä varaston uumenista syksyistä huoltoa varten. Edessä odottavat tutkimattomat lumiset peltomaisemat, tykkylumipuut ja järvien jäätyneet vedet, jossa voi antaa kelkan vauhdin viedä mukanaan ja tuntea itsensä toden teolla vapaaksi. Ostopäätöstä vielä harkitsevat selailevat samaan aikaan kuvastoja ja nettisivuja haikein mielin, ja kaipuu uuden kokemiseen on suuri.

Jos oman moottorikelkan hankinta on vain haave tai sääolosuhteet estävät ajamisen, voi erilaiset moottorikelkkapelit tuoda helpotusta tilanteeseen. Pelit ovat oiva keino tutustua moottorikelkkailun maailmaan, sillä nykypäivän peleissä grafiikkaan on panostettu paljon, ja näin ollen esimerkiksi maisemat voivat ajoittain tuntua hyvinkin todenmukaisilta. Useissa peleissä tutustutaan myös moottorikelkan rakenteeseen. Tämä voi olla suureksi hyödyksi omaa kelkkaa valitessa. Pelien todelta tuntuvat kolarit ja lumeen uppoamiset luovat realistista kuvaa moottorikelkkailun maailmasta. Samalla vauhti ja tunne vapaudesta saavat innostuksen kasvamaan.

Suomalainen Sled Bandit

Tamperelainen Harri Palomaa on yhden miehen peliyritys, joka iltaharrastuksenaan on kehittänyt Sled Bandit -nimisen moottorikelkkailupelin vuonna 2018. Pelissä seikkaillaan tutuissa maisemissa, kun 10 eri ajorataa mukailevat pohjoismaisia maisemia. Kelkkaa pääsee ajamaan aina Ruotsin vuoristoista Suomen Lapin tuntureille saakka. Peli on pelattavuudeltaan helppo, sillä siinä tarkastellaan moottorikelkkaa ja sen kuljettajaa sivuprofiilista. Sled Banditissa voi kilpailla muun muassa nopeimmasta kierrosajasta, ja oman ajotaidon kehittyessä avautuu pelissä uusia hauskoja ratoja kokeiltavaksi.

Tasojen nousun myötä pelaajalle avautuu myös mahdollisuus kokeilla erilaisia moottorikelkkoja. Hauska ja erikoinen ominaisuus Sled Bandit -pelissä on moottorikelkkojen ominaisuuksien päivitys. Se mahdollistaa esimerkiksi moottorikelkkojen moottorin, jousituksen sekä telamaton pidon säädön omiin toiveisiin sopivaksi. Pelissä noustaan hurjia vuoren rinteitä ja lasketaan niitä vauhdilla alas kuljettajan yrittäessä pysyä parhaansa mukaan kyydissä. Pelin äänimaailma koostuu aidoista moottorikelkkaäänistä ja grafiikka on miellyttävää katseltavaa. Sled Bandit -sovellus on ladattavissa sekä Android- että iOS -käyttöjärjestelmille.

Playstation 4

Playstation 4 löytyy jo hyvin monesta suomalaiskodista. Myös tälle klassiselle, alati kehittyvälle pelikonsolille löytyy luonnollisesti omat moottorikelkkapelinsä. Esimerkkinä otettakoon todentuntuinen Snow Moto Racing Freedom -peli, jossa pelaaja voi kilpailla nopeilla moottorikelkoilla useilla eri vaativilla radoilla halki valkoisten talvimaisemien. Peli on julkaistu vuonna 2017, ja siitä löytyy yhteensä yli 40 tiukkaa reittiä peli-iloa tuomaan. Snow Moto Racing Freedomia voi pelata paikallisesti moninpelinä, yksin tai verkkomoninpelinä. Erilaisia moottorikelkkoja pelissä on yhteensä 12 kappaletta.

Pelistä löytyy yksinpelaajille muun muassa 18 mestaruuskilpailun yksinpeliura, jossa hyvin pärjäämällä voi päästä pelin legendaksi. Snow Moto Racing Freedom -pelissä on myös mahdollista opetella toinen toistaan upeampia stunttitemppuja, jotka tuovat kelkkaan parhaimmassa tapauksessa jopa lisävauhtia. Visuaalisesti temput ovat upeita ja todentuntuisia. Pelin grafiikka on Playstation 4 -tyylille uskollisena hyvin vaikuttava; lumi pöllyää ja kanssakilpailijoiden moottorihurina tuntuu melkein vatsanpohjassa saakka. Snow Moto Racing Freedomia pelatessa tuntuu kuin olisi itse paikan päällä.

Ski-Doo X-Team Racing

Ski-Doo X-Team Racing on ruotsalaisen Daydream Softwaren kehittelemä moottorikelkkapeli, josta ei vahdin hurmaa puutu. Pelistä löytyy kolme erilaista kelkkaa, joilla kisataan erilaisissa talvimaisemissa. Pelin henki on, että pärjätessään hyvin eri radoilla saa pelaaja käyttöönsä uusia ratoja ja ajopelejä. Ski-Doo X-Team Racing -pelissä kisataan tietysti moottoriurheilupeleistä tuttuun tyyliin mestaruuksista ja jahdataan näin ollen pisteitä, mutta tämän lisäksi Ski-Doo X-Team Racingin avatuilla radoilla voi käydä harjoituskilpailuja konekuljettajia tai kelloa vastaan.

Kilpailut ovat alkaessaan helpohkoja, mutta vaikeutuvat kun kuljettajan taidot karttuvat. Törmäyksiä ja kolareita on pelissä usein. Joitakin saattaa ärsyttää konekuljettajien jatkuva edessä olo ja törmäysherkkyys, mutta ilman näitä ominaisuuksia peli olisi pelattavuudeltaan tylsä. Radat ovat mielekkään näköisiä ja niissä riittää haastetta. Erikoisuutena tässä pelissä on se, että vaatimuksena on ajaessa vain, että radalla olevat portit kierretään oikeassa järjestyksessä. Näin ollen oikaiseminen ja omien reittien kehittely on pelissä sallittua. Peli on PC-peli, ja se on ladattavissa Windows-käyttöjärjestelmälle.

Crazy Slope

Perinteisempien pelien ystäville ja esimerkiksi perheen pienemmälle väelle voi sopia monimutkaisia ajokilpailuja paremmin hieman yksinkertaisempi peli. Crazy Slope on netissä pelattava moottorikelkkapeli, josta on todella riisuttu kaikki ylimääräinen. Peli sopii erityisesti lapsille, sillä sen päätoiminto on oman moottorikelkan luominen itselleen mieluisilla väreillä. Pelin grafiikka on yksinkertainen ja itse ajotoiminnossa ei kelkalla pääse kuin eteen- ja taaksepäin. Crazy Slope on koruton peli ja sitä kannattaa pelata erityisesti silloin, kun on vasta tutustumassa pelien ihmeelliseen maailmaan.

Pelejä löytyy runsaasti

Vielä muutama vuosi sitten kilpailu moottorikelkkapelien saralla ei ollut kovin suurta, mutta nykypäivänä niitä löytyy jo ihan laidasta laitaan. Itselleen sopivan pelin löytäminen on kaiken lisäksi hyvin helppoa internetin hakukoneiden avulla. Pelejä on saatavilla niin Android- kuin iOS -käyttöjärjestelmillekin, joten moottorikelkkojen huumaa voi kokea oman matkapuhelimen välityksellä esimerkiksi työpaikalla, sohvan nurkassa tai vaikka bussimatkalla kotiin. Kesäaikaan moottorikelkkapelit ovat hyvä keino lievittämään talven ikävää, kun mieli halajaisi jo hangille huristelemaan.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *