Moottorikelkka Ostajan opas

Moottorikelkkakisoja

Näyttäviä ja nopeita moottorikelkkakisoja

Moottorikelkoilla kilpaillaan useissa eri lajeissa. Suomen Moottoriliiton moottorikelkkailun lajiryhmiä ovat enduro, sprint, drag racing, hill climb, snowcross ja watercross. Kaikissa lajeissa on vielä lisäksi omia luokkiaan, joihin jaetaan kelkan tai kuljettajan taitotason, iän ja sukupuolen perusteella. Useissa lajeissa järjestetään myös kansainvälisiä kilpailuja. Myös suomalaiset kuljettajat ovat menestyneet ulkomaisissa kisoissa. Etenkin snowcrossin ja watercrossin kisojen näyttävyys vetävät katsojia kilpailuihin. Lajien nopeus sekä vaaralliselta näyttävät hypyt ovat omiaan koukuttamaan katsojia.

Moottorikelkkailu on alkanut 1950-luvun loppupuolella ja 60-luvulta saakka kelkkoja on valmistettu myös Suomessa. Siitä lähtien kelkkailu on ollut Suomessa kasvava laji, ja erilaisia kelkkakilpailuja on kehitetty. Moottorikelkkailua harrastetaan enemmän ja kilpailuissa käy katsomassa useampia lajista kiinnostuneita. Kilpailuja sekä koko lajia uhkaa kuitenkin kaiken aikaa kato, sillä varsinkin eteläisessä Suomessa lunta ei useimpina talvina ole ollut paljoa. Lajin vaarana on myös lisääntynyt keskustelu moottoriurheilun aiheuttamista onnettomuuksista sekä ongelmista ja vaurioista luonnolle.

Enduro ja sprint

Moottorikelkkaenduro on kilpailu, jossa testataan moottorikelkkojen kestävyyttä sekä ajajien kuntoa. Siinä ajetaan erilaisia maastokokeita ja siirtymäajoja. SM-kilpailut ovat yksi- tai kaksipäiväisiä, ja vaatimuksena kisaan on 100 kilometriä maastokokeita. Sprint on enduroa kevyempi ja myös turvallisempi laji. Tämä luokka on yleensä se, joka perehdyttää kelkkailijan kilpatoimintaan. Koska endurokilpailut ovat niin valmistautumiseltaan kuin kisapäivien fyysisyydeltään kovin rankkoja, on hyvä, että lajia voi testata hieman kevyemmällä rasituksella. Monet enduron huippunimet ovatkin aloittaneet uransa ensin sprint-kisoista.

Giant on Suomen ensimmäinen moottorikelkkaenduro, joka ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1991. Kilpailussa ajetaan kahden päivän aikana yhteensä yli 500 kilometriä vaihtelevassa maastossa. Kilpailut ajetaan yhdeksässä eri luokassa. Näistä yleiskilpailuun osallistuvia luokkia ovat SM-PRO, SEMI-PRO, Harraste A ja Sport 90. SM-PRO-luokassa kilpailevat Suomen 30 parasta kuskia ja SEMI-PRO luokassa 30 seuraavaksi parasta kuljettajaa. Harraste A on tarkoitettu aloitteleville moottorikelkkakilpailijoille. Lisäksi muita luokkia on niin nuorille, naisille kuin vanhemmille kuljettajille.

Snowcross

Snowcrossissa moottorikelkoilla ajetaan maastossa tavallisella lumisella luonnonalustalla. Kisa tapahtuu kuitenkin suljetulla radalla. Rataan kuuluu oleellisesti erilaisia pintoja, kuten ylä- ja alamäkiä. Laji on erittäin viihdyttävä ja etenkin radan hyppyrit tuovat lajiin näyttävyyttä. Snowcross on lajina kasvanut viime vuosina. Kilpailijamäärät sekä katsojaluvut ovat kasvaneet, ja lajin pariin tulee uusia nuoria harrastajia. SM-kisoissa ajetaan useassa eri luokassa. Junioriluokka on osoittautunut niin suosituksi, että se jaettiin kaudella 2019 kahteen eri ikäluokkaan.

SM tasolla parhaita suomalaisia snowcrosskuljettajia ovat Mikko Osmo ja Juuso Loukko. Suomalaiset ovat menestyneet lajissa myös kansainvälisesti. Aki Pihlaja ajaa Yhdysvaltain kovimmassa snowcross-sarjassa. Tammikuussa 2019 Pihlaja voitti kauden ensimmäisen kultamitalinsa ISOC-sarjan osakilpailussa Deadwoodissa. Snowcross on muuttunut viime vuosina entistä yleisöystävällisemmäksi. Siinä onkin alettu kilpailemaan stadioncross-tyyppisissä tapahtumissa. Näissä kisoissa rata on tavallista snowcrosskisojen rataa lyhyempi. Myös hypyt ovat tämän tyyppisissä tapahtumissa entistä suurempia ja näyttävämpiä, mikä lisää katsojien kiinnostusta lajia kohtaan.

Watercross

Watercross-kilpailuissa moottorikelkoilla ajetaan erilaisilla vesialueilla. Kisat voidaan järjestää yhtä hyvin järvellä, joessa tai vaikka isomassa lammessa. Kelkoilla tehdään näyttäviä hyppyjä veteen rakennetuilla hyppyreillä. Suomessa kilpailuihin voi osallistua sekä tehdasvalmisteisilla että itse rakennetuilla kaksi- tai nelitahtisilla kelkoilla. Laji on melko uusi Suomessa. Se tuli Yhdysvalloista 1980-luvulla Suomeen, ja ensimmäiset kisat ajettiin 90-luvun alussa. Laji on kasvattanut suosiotaan viime aikoina. Parhaita suomalaisia ajajia ovat mm. Pasi Leivo ja Aki Pesonen.

Watercrossin kilpailut kiinnostavat katsojia, koska laji on hyvin näyttävä. Esimerkiksi Suomen Cupin yhdessä osakilpailussa on niin iso hyppyri, että hypätessä kelkka on jopa neljä metriä veden pinnasta. Tällaisen hypyn pituudeksi voi tulla jopa 30 metriä. Kisojen jännittävyyttä lisää myös se, montako kelkkaa uppoaa. Kun kilpailijoita on yleensä paljon, mahtuu kisapäivään yleensä yli 10 kelkan upotusta. Suurin syy kelkan uppoamiseen on kuljettajan tekemä ajovirhe, sillä harvemmin se johtuu kelkan teknisistä vioista.

Hill climbing

Hill climbingin kisoissa moottorikelkoilla kilpaillaan sekä nopeudessa että tekniikassa. Sinä kelkalla ajetaan rinnemaastossa tai mäkisellä kilpa-alueella. Kisassa lumi voi olla pehmeää tai tiiviiksi tampattua. Radalla on suuria korkeuseroja, kuten rinteitä, joita ajetaan ylöspäin. Tästä laji on saanut nimensäkin. Kilpareitillä on myös portteja, jotka tulee kiertää kelkalla. Kisoissa ajetaan tehdasvalmisteisilla kelkoilla, joissa voi olla kaksi- tai nelitahtinen moottori. Laji on erittäin suosittua etenkin Yhdysvalloissa, jossa kisoja katsomassa käy suuria määriä moottorikelkkailun ystäviä.

Drag Racing

Drag Racing on moottorikelkalla ajettava kiihdytysajo. Talvisin siinä kilpaillaan noin 201 metriä pitkällä lumiradalla, ja lajin talviharrastus on ehdottomasti suositumpaa. Lajissa kisataan kuitenkin myös lumettomana aikana. Tällöin ajetaan nurmikolla tai sänkimaastossa noin 152 metrisellä radalla. Kilpailuissa on 15 metrinen lähtöalusta, joka on tehty moottorikelkan telamatoista. Keskeistä on erityisen tarkka ajanotto, joka tehdään elektronisesti sekunnin tuhannesosan tarkkuudella. Tämä ei ole ehkä yhtä näyttävä kuin jotkin muut moottorikelkkakilpailujen lajit, mutta kiihdytysajoista pitävät nauttivat varmasti lujaa kiitävistä moottorikelkoista.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *