Safari

Luonnossa

Moottorikelkkasafari talvisessa luonnossa

Oletko aina haaveillut moottorikelkkailusta kirpeässä pakkassäässä kauniissa talvimaisemissa, mutta et omista omaa moottorikelkkaa saatikka kelkkailuun soveltuvia varusteita? Moottorikelkkasafarilla pääset nauttimaan vauhdin hurmasta moottorikelkan selässä turvallisesti ja ohjatusti – kunnollisten varusteiden kanssa – eikä aikaisempaa kokemusta moottorikelkkailusta tarvita! Kelkkasafarille voi osallistua kuka tahansa kuntoon ja ikään katsomatta, kunhan kuskilla on tarvittava ajokortti hallussaan. Safarinjärjestäjä huolehtii kaikista käytännön tarpeista ja opastaa sinut kelkkailun vauhdikkaaseen maailmaan. Moottorikelkkasafareita järjestävät talvisessa Suomessa lähestulkoon kaikki laskettelukeskukset sekä monet muut matkanjärjestäjät etelästä pohjoiseen.

Moottorikelkkasafari on mahtava talvinen elämysmatkailumuoto, sillä se tarjoaa taatusti jännitystä ja uuden oppimisen iloa niin aikuisille kuin perheen pienimmillekin. Vauhdikkaan moottorikelkan selässä matka sujuu sukkelaan ja herkulliset eväät tauoilla nuotion ääressä kruunaavat kokemuksen. Moottorikelkkaillen pääset kokemaan talvisen, lumisen luonnon aivan eri näkökulmasta kuin koskaan aikaisemmin! Safareita järjestetään monenlaisia, itse kelkkailuun tai erilaisiin elämyksiin keskittyen, joten olitpa sitten täysin aloittelija tai jo hieman kokeneempi kelkkailija, löydät varmasti kelkkasafarin, joka tarjoaa sinulle upeita kokemuksia!

Turvallisuus ennen kaikkea!

Yksi ehdottomasti suurimmista eduista matkanjärjestäjän järjestämälle moottorikelkkasafarille osallistumisessa on se, että kaikki turvallisuusseikat on otettu tarkasti huomioon. Tämä vapauttaa sinut nauttimaan itse elämyksestä turhia murehtimatta. Kelkkasafarien järjestäjät ja vetäjät ovat ammattitaitoisia ja alan asiantuntijoita, joten mitä ikinä mielessäsi pyöriikään turvallisuuteen liittyen, heiltä löytyvät vastaukset. Tärkeää on, että valitset omaan taitotasoosi sopivan safarin, ja mikäli et ole varma, kysy matkanjärjestäjiltä vinkkejä. Usein valittavissa on nimittäin eritoten aloittelijoille suunnattuja safareita, mutta myös kokeneemmille kuskeille soveltuvia vaativampia safareita.

Jokainen aloittelijoille suunnattu moottorikelkkasafari alkaa kelkkaan ja sen perustoimintoihin tutustumisella, kelkan ohjauksen harjoittelemisella sekä turvallisuusseikkojen läpi käymisellä. Muistathan myös, että kelkan ajamiseen vaaditaan 16 vuoden ikä ja vähintään T-luokan ajokortti. Turvallisuuden kannalta erittäin tärkeää on myös oikeanlaiset varusteet, jotka safarinjärjestäjä tarjoaa osallistujille. Perusvarustukseen kuuluvat kypärä, alushuppu, lämmin haalari, termokengät sekä kunnolliset hanskat. Vauhdikkuutensa takia kelkkailu voi olla kylmää puuhaa kunnon pakkasilla ja siksi on erittäin tärkeää pukeutua tarpeeksi lämpimästi!

Elämyksellinen safari joka makuun

Moottorikelkkasafareita järjestetään jos jonkinmoisia ja mitä isompi matkanjärjestäjä, sitä enemmän sinulla on varaa mistä valita. Usein on myös mahdollista varata lyhyt, noin tunnin pituinen kelkan käsittelyyn liittyvä opetuskerta, mikäli haluat esimerkiksi kartuttaa taitojasi voidaksesi osallistua vaativammille safareille. Mikäli sinua kiinnostaa eritoten itse kelkkailu, kannattaa valita safari, jonka pääpaino on itse ajamisessa. Matkasafareissa on usein valittavana monta eri vaihtoehtoa, joissa matka ja retken kesto vaihtelevat muutamasta tunnista kokonaiseen päivään!

Monet safarijärjestäjät tarjoavat myös erilaisia yhdistelmävaihtoehtoja, joissa moottorikelkkasafarin lomassa pääset nauttimaan muistakin talvisista elämyksistä. Evästauot kuuluvat jokaiseen moottorikelkkasafariin, mutta eikö olisi hienoa, mikäli tauko sijoittuisi tunnelmalliseen kotaan, jossa ammattitaitoinen eräkokki valmistaisi herkulliset tarjoiltavat nuotion äärellä? Mikäli haluat testata kalaonneasi, kannattaa valita safari, joka johdattaa sinut parhaille pilkkiapajille ja takaisin aimo saaliin kanssa. Tai miltä kuulostaisi moottorikelkkasafari pakkasyön kirkkaassa kuutamossa, tähtien tuikkiessa ja pakkaslumen naristessa kelkan telan alla – ja revontulten loimutessa taivaalla.

Kelkkaillen talvisen luonnon äärelle

Moottorikelkkasafariin liittyy olennaisesti luonnossa liikkuminen ja kauniin maiseman tarkkailu. Kelkan kyydissä pääset näkemään maisemia, jotka kenties muuten eivät koskaan sattuisi kohdallesi. Moottorikelkka on kykenevä kulkupeli, joka johdattaa taitavan kuskinsa mitä upeampiin kohteisiin. Vauhdikkuutensa ansiosta ehdit myös nähdä jo muutaman tunnin aikana paljon toinen toistaan hienompia kohteita! Olitpa sitten Etelä- tai Pohjois-Suomessa, tai jossain siltä väliltä, on maamme täynnä upeita moottorikelkkasafarireittejä, joilla pääset näkemään kunkin kohteen parhaimmat puolet ja kauneimmat maisemat!

Pohjois-Suomessa, esimerkiksi Rovaniemellä, moottorikelkkasafarit kulkevat usein joen tai järven jäällä ja sen poikki. Jäältä käsin näkymä ympäröivään luontoon on laaja ja kauaskantoisuudessaan upea, ja ennen kaikkea täysin toisenlainen kuin maalta katsottuna! Lapissa pääset myös kelkan selässä tutustumaan tunturien karun kauniiseen talvimaisemaan tykkylumipuiden nyökkäillessä ympärilläsi ja koko ympäröivän maiseman ollessa valkeudessaan lumoava. Vaan katseltavaa riittää yllin kyllin myös Lapin eteläpuolella. Luminen suomalainen luonto on yksinkertaisesti ainutkertainen, olipa kohteenasi sitten aava järvenjää, lumen peittämät hiekkaharjut taikka metsän siimes!

Moottorikelkkasafarit ja ympäristöystävällisyys

Koska kyseessä on moottoriurheilu, on tärkeää ottaa huomioon myös ympäristötekijät, sillä ilman kaunista luontoamme eivät moottorikelkkasafaritkaan olisi mahdollisia. Joten liikkuessamme moottoriajoneuvolla luonnossa, on meidän huolehdittava, että teemme kaikkemme tuottaaksemme luonnolle mahdollisimman vähän harmia. Moni safarijärjestäjä onkin jo vaihtanut kelkkakalustonsa mahdollisimman vähäpäästöisiin vaihtoehtoihin, ja mikäli näin ei ole, voit aina vaikuttaa asiaan esittämällä toiveesi safarin järjestäjälle. Muutaman tärkeän seikan huomioon ottamalla voimme varmistaa, että jättämämme jälki luontoon on mahdollisimman pieni, ellei olematon!

Moottorikelkkasafari on elämyksenä ainutkertainen!

Moottorikelkkasafari on erinomainen tapa tutustua uuteen harrastukseen ja aloittaa moottorikelkkailu, tai vain kerätä uusia upeita kokemuksia talvisen luonnon äärellä. Kelkkailu ei ole vaikeaa, mutta vauhdikasta ja hauskaa kylläkin! Moottorikelkkailen tutuimmatkin maisemat saavat uudenlaisen näkökulman, sillä kelkan kyydissä pääset tutustumaan niihin lähemmin ja kenties valloittamaan täysin uusiakin kohteita. Kelkkasafari on myös erinomaisen hyvä keino tutustua uuden alueen luontoon laajemmalta alueelta ja varsin nopeasti. Mutta ennen kaikkea, moottorikelkkasafari on ainutkertainen elämys lumisen luonnon keskellä!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *